Požarevac: Ponovo radi “Madona”

Večeras se ponovo otvorila diskoteka "Madona", koja je tokom devedesetih u Požarevcu, uz Bambi park, bila jedan od autentičnih obeležja vladavine Slobodana Miloševića.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.07.2008.

09:09

Default images

Igrom slučaja ili ne, otvara se baš na rođendan Marka Miloševića, koji je krajem '90-ih vodio tu diskoteku. Novi zakupac dobro poznate diskoteke je Petar Škaro iz Beograda, koji je u taj posao ušao preko svog saradnika, Požarevljanina Slobodana Vukanića. Nezvanično se može čuti da je on karatista, koji je radio na obezbeđivanju više diskoteka.

Osim toga, tokom ove godine Marku Miloševiću i Miri Marković u Rusiji je odobren status izbeglica, koji onemogućava njihovo izručenje, zatim je izdata knjiga Mire Marković, kao i nastavak "Godina raspleta" Slobodana Miloševića.

Takođe, ove godine Marko Milošević je oslobođen optužbe za nanošenje teških povreda "otporašima" Radojku Lukoviću i Nebojši Sokoloviću i za nanošenje lakih povreda Momčilu Veljkoviću maja 2000. godine.

Vlasnik diskoteke Dobrica Jovanović, poznatiji kao Mića Talijan, izjavio je za B92 da su Škaro i Vukanić "fini, dobri i pošteni momci", ali nije mogao konkretno da navede čime se oni bave. On negira bilo kakvu povezanost novootvorene diskoteke sa nasleđem Marka Miloševića.

"Šta ja znam, sa Markom Miloševićem to nema veze. Nema ništa. Mi smo povratili ime Madona, sa dva N. Ja sam rekao da se povrati ‘Madona’ jer niko neće da kaže ‘Planeta’, ili da da drugo ime nego samo Madona", kaže on.

"Za Markov rođendan nismo ni razmišljali o tome ‘Markov rođendan’, pa da otvaramo zbog toga. Ne, to nema veze. Otvaranje je trebalo da bude 27. juna, ali nismo mogli da stignemo da pripremimo ozvučenje i rasvetu, pa farbanje i sve to, produženo je i zbog ovog vašara", navodi Jovanović.

Požarevljani sa kojima smo razgovarali uglavnom nemaju ništa protiv otvaranja diskoteke i za njih to predstavlja dobru vest. Međutim, za Radojka Lukovića otvaranje diskoteke Madona ima sasvim drugi značaj.

Luković je, podsetimo, jedan od "otporaša" koga su Marko Milošević i njegovo obezbeđenje brutalno pretukli u maju 2000. godine. On kaže da ga ponovno otvaranje Madone ne iznenađuje, pogotovo zbog svega što se dešava na političkoj sceni Srbije.

"Samim otvaranjem diskoteke, mislim da će Markov duh da se vrati u Požarevac. Otvaranje diskoteke neće da se svidi Požarevljanima, ali ima puno mladih koji ne znaju ko je Marko Milošević, samo su načuli", kaže on.

"Osam godina je prošlo od kako njegov otac više ne vlada. To su deca koja su tada imala osam godina, a sada su tinejdžeri i najverovatnije je da će diskoteka ponovo raditi kako je radila i ranije", kaže on.

Diskoteka, koja je predstavljala simbol moći porodice Slobodana Miloševića, 2002. godine promenila je ime u "Planeta".

Tada su je u podzakup uzeli Milan Kuzmanov i Goran Miletić, kasnije uhapšeni u policijskoj akciji "Požar". U toj akciji Kuzmanov je uhapšen kao organizator grupe koja je budžet Srbije oštetila za oko 1,5 milijardi dinara.

Ugovor o zakupu koji je vlasnik Dobrica Jovanović imao sa preduzećem “Madona” Marka Miloševića sklopljen je 1996. godine, a istekao je 2005. Drugi ugovor sa Kuzmanovim i Miletićem istekao je maja ove godine.

"Otporaši": Ismejavanje pravosuđa

Narodni pokret Otpor iz Požarevca ocenio je da najava otvaranja diskoteke "Madona" pod istim imenom pod kojim je bila vlasništvo Marka Miloševića, pokazuje nameru vlasti da amnestira porodicu pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića.

Koordinator požarevačkog Otpora Momčilo Veljković rekao je da bi diskoteka "Madona", koja se do prošle godine zvala "Planeta", večeras trebalo da bude otvorena i istakao da to pokazuje nameru vlasti da amnestira porodicu Milošević.

"Nakon sumraka pravosuđa kada je oslobođen optužbi Marko Milošević, iako je učestvovao u tuči sa Otporašima, ovo još jedna potvrda da vlasti žele da amnestiraju porodicu Slobodana Miloševića i omoguće Marku i Miri Marković da se iz Rusije vrate u Požarevac", rekao je Veljković.

On smatra da otvaranje diskoteke "Madona" na, kako tvrdi, rođendan Marka Miloševića, predstavlja "ismejavanje pravosuđa i slanje poruke Otporašima o Markovom prisustvu u Požarevcu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: