Od sutra opet subvencije za stanove

Beograd -- Od sutra ponovo počinje prijem zahteva i odobravanje subvencija za stambene kredite, izjavio je direktor Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor Nacionalne korporacije Aleksandar Jović precizirao je da će u trećem kvartalu za subvencioniranje stambenih kredita biti obezbeđena sredstva u iznosu od oko 470 miliona dinara.

U prvom i drugom kvartalu za subvencije stambenih kredita izdvojeno je oko 730 miliona dinara, precizirao je Jović i podsetio da je u budžetu Srbije za 2008. godinu planirano oko 3,5 milijarde dinara za subvencionisanje stambenih kredita.

Prijem zahteva za subvencije stambenih kredita obustavljen je prve nedelje juna u Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita jer je novac planiran za drugi kvartal potrošen mesec dana ranije.

Prema zvaničnim podacima Korporacije, ukupna suma osiguranih kredita kod Nacionalne korporicije, od oktobra 2004. godine do danas, dostigla je oko 1,04 milijarde evra, a od te sume više od 205 miliona eura predstavljaju subvencionisani krediti za mlađe od 45 godina.

U 2007. godini ukupno je isplaćeno oko 2,85 milijardi dinara za 4.012 zahteva za stambene kredite sa subvencijom države, a do kraja prošle godine ukupan broj odobrenih kredita dostigao je oko 24.500.

Ekonomija

Još mesec dana za upis akcija

Beograd -- Rok za upis besplatnih akcija ističe 31. jula i neće biti produžavan, navode u Ministarstvu ekonomije. U PTT-u apeluju da se prijavljivanje ne odlaže do poslednjeg dana.

Ekonomija ponedeljak 30.06. 09:36 Komentara: 3
strana 1 od 58 idi na stranu