Praljak: Nismo srušili most

Na suđenju optuženima za zločine počinjene nad muslimanskim stanovništvom tokom rata u BiH, general Slobodan Praljak rekao je da Stari most u Mostaru nisu srušili Hrvati.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.06.2008.

21:41

Default images

Praljak, kako navodi HTV, tvrdi da je most srušen aktiviranjem eksplozivne naprave postavljene na levoj obali Neretve, na kojoj je bila Armija BiH. Trojica zagrebačkih stručnjaka, svedoka odbrane, ocenila su pred sudom da u trenutku kada je most srušen s položaja Hrvatske vojske na njega nisu ispaljivani projektili.

"S obzirom na broj kadrova zabeleženih u sekundi televizijskom kamerom, svaki udarac se vidi i snimi. Prema tome, kamera koja je snimila rušenje mosta, trebalo je da snimi i projektil. Međutim, to na snimku nismo videli", rekao je pred sudom svedok odbrane Slobodan Janković.

Stari most u Mostaru srušen je prilikom hrvatsko-bošnjačkih sukoba u jesen 1993. godine, a Haški sud je za rušenje optužio Praljka. Most je obnovljen i otvoren 2004. novčanom pomoći međunarodne zajednice, u čemu je učestvovala i hrvatska vlada.

Pored Praljka, među šestoricom bosanskohercegovačkih Hrvata kojima se sudi pred Haškim sudom su i Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Milivoj Petković, Valentin Chorić i Berislav Pušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: