Gregorijan: Fokus na Karadžiću

Kancelarija visokog predstavnika za BiH fokusiraće se na hvatanje haškog optuženika Radovana Karadžića, najavio je zamenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.06.2008.

10:57

Default images

"Njegove (Karadžićeve) veze sa BiH i mreža podrške koju ovde ima u najvećoj je meri finansijske prirode. Sada se fokusiramo na dodatne mere kojima ćemo tu mrežu i njene resurse dodatno osakatiti", kazao je Gregorijan u intervjuu "Dnevnom avazu".

On je obećao da će biti prekinuta ta, kako je rekao, "interakcija" između Karadžićeve mreže u BiH i njihovih partnera u Srbiji i nada se da će moguće promene u formiranju Vlade Srbije "tome doprineti".

Gregorijan nije želeo da govori o, kako je rekao, svojoj ulozi u hapšenju haškog optuženika Stojana Župljanina.

"Drago mi je da se čuju i priče o mojoj izuzetnoj ulozi u tome. To godi i visokom predstavniku i meni. Kada se jednom cela priča o ovom slučaju ispriča, onda će se videti mnogo toga. Videće se i ko je i kako sve bio umešan u ove aktivnosti", rekao je zamenik Miroslava Lajčaka.

Gregorijan je dodao, prenosi list, da su vrlo važnu ulogu u lociranju i hapšenju Župljanina imali bezbednosna agencija BiH OSA, kancelarije tužilaca i policija Republike Srpske.

"Ono što su te institucije uradile ne samo da je dovelo do njegovog hapšenja, već je razotkrilo kako funkcionišu mreže podrške ratnim zločincima", rekao je on i dodao da se time sada dodatno povećavaju šanse da se i preostali begunci uhapse, posebno Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: