Uhapšeni zbog zloupotreba

Policija je uhapsila Zoricu G. iz Beograda i Stanimira P. iz Grdelice, osumnjičeni da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i oštećenje poverioca.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 30.06.2008.

20:50

Default images

U policijskom saopštenju se navodi da je "Zorica G. U svojstvu vlasnika drustvenog kapitala preduzeća DOO Leteks iz Leskovca izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u toku 2007.godine donela odluku i izvršila prodaju dela imovine ove tekstilne firme bez saglasnosti Agencije za privatizaciju.

To je, kako se navodi, u suprotnosti sa odredbama ugovora o prodaji društvenog kapitala preduzeća Leteks.

Zorica G. i Stanimir P. su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što su u toku 2007.godine prodali osnovna sredstva - otpadno gvožđe vlasništva DOO Leteks, i za iznos od 1.193.599,70 dinara, koji nisu uplatili na posebnom poreskom računu na ime poreza na dodatu vrednost, su oštetili budžet Srbije.

Zorica G. i Stanimir P. su izvršili krivično delo oštećenje poverioca na taj način što su u toku 2008.godine izvršili prenos celokupne imovine i osnovnih sredstava preduzeća DOO Leteks, iako su znali da je isto nesposobno za plaćanje, na preduzeće DOO Leteks-promet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: