Disciplinski postupak u MIP-u

MIP pokrenuo postupak protiv konzula i vicekonzula u SAD Slobodana Nenadovića i Igora Miloševića zbog kršenja pravila službe, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2008.

13:52

Default images

Vicekonzul Igor Milošević izdao je putnu ispravu Miladinu Kovačeviću i omogućio mu da napusti Sjedinjene Američke Države iako je Kovačević tamo optužen za prebijanje i nanošenje teških povreda kolegi sa fakulteta.

Kovačević, državljanin Srbije koji trenutno studira u Sjedinjenim Državama, nalazio se na privremenoj slobodi do početka suđenja, a američke vlasti su mu zabranile da napušta zemlju i oduzele pasoš.

Posle pritiska porodice Kovačević, vicekonzul Milošević izdao mu je druga dokumenta sa kojim je Kovačević napustio Ameriku.

U Ministarstvu spoljnih poslova kažu da će ceo slučaj, za koji se zainteresovalo nekoliko visokih američkih zvaničnika, uključujući i Hilari Klintorn, biti vođen maksimalno efikasno, a zbog težine prekršaja vicekonzul Igor Milošević mogao bi da ostane bez posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: