"Rezultat za šest do osam meseci"

Beograd -- Funkcioner SPS-a Dušan Bajatović izjavio da će novu vladu koalicija SPS-PUPS-JS i ZES "sačuvati i održati samo brz, jasan i opipljiv rezultat, ono što je obećano",

Izvor: Politika
Podeli

"Što pre vlada bude formirana, to bolje. Mislim da taj rok realno ne može biti duži od kraja sledeće nedelje, jer bi to značilo da postoji problem", rekao je Bajatović za "Politiku".

On je rekao da "nema razloga da usvajanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU ne prati i jedan dokument koji će pojasniti kako Srbija shvata taj sporazum u onom delu koji se odnosi na pitanje Kosova i Metohije kao sastavnog dela Srbije".

Na pitanje misli li da će to prihvatiti koalicioni partneri SPS-a, Bajatović je kazao da će od koalicionih partnera biti zahtevano poštovanje principa na kojima je vlada formirana.

Na primedbu kako će SPS raditi na evropskim integracijama ako je protiv hapšenja preostalih haških begunaca, Bajatović je rekao da veruje našim službama i našoj vladi da oni nisu u Srbiji.

Bajatović je kazao da će SPS u nedelju u Atini, na kongresu Socijalističke internacionale, aplicirati za članstvo u toj organizaciji i da je čuo za inicijativu lidera SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije da se SPS onemogući prijem, jer se nije dovoljno reformisala i odrekla prošlosti.

"Za mene je to stav jednog gradjanina susedne nam države", rekao je Bajatović i naveo da se u Atini samo konstatuje da je SPS podneo zahtev za prijem, a da će odluku doneti Izvršni odbor Socijalističke internacionale u oktobru ili novembru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu