Štampa: Pajtiću najveće šanse

Najozbiljniji kandidat za budućeg premijera Vlade Srbije je Bojan Pajtić, a pitanje mandatara dovelo je do oštrih neslaganja u vrhu DS-a, pišu beogradski dnevni listovi.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.06.2008.

01:52

Default images

List Blic piše da predsednik DS-a Boris Tadić bira između dva kandidata za budućeg premijera - Bojana Pajtića i Mirka Cvetkovića, a da se mogućnost da Vuk Jeremić bude mandatar u toj stranci više ne razmatra jer bi to, kako navodi izvor lista, bilo suviše krupno udaljavanje od stava Predsedništva.

Prema saznanjima Blica, žučna rasprava se razvila zbog mogućnosti da Jeremić, koga podržava jedan od najbliži saradnika lidera DS-a Srđan Šaper, bude predložen za mandatara, čemu su se usprotivili visoki funkcioneri DS-a.

Oni su za mandatara predložili Pajtića, a kako navodi Blic, Tadić bi danas trebalo da prelomi ko će biti premijer Srbije.

Dobro obavešteni izvor lista navodi i da su pojedini istaknuti funkcioneri stranke veoma nezadovoljni, jer je lider DS-a bliži svojim saradnicima nego najužem rukovodstvu stranke, i da je među njima i Dušan Petrović, koji je, kako navodi taj izvor, najavio da je spreman da se povuče sa mesta potpredsednika stranke.

Pajtić je, prema pisanju Blica, dobio devet glasova, Jeremić jedan, i to Šaperov, i jedan glas je bio za Mirka Cvetkovića.

List Danas navodi da su članovi najužeg rukovodstva stranke jasno stavili do znanja lideru DS-a Borisu Tadiću na sednici Predsedništva da je njihov stav da bi Bojan Pajtić trebalo da bude novi premijer Srbije.

Izvor Danasa naveo je da su se članovi Predsedništva izjašnjavali o tri kandidata za mandatara - Jeremiću, Cvetkoviću i Pajtiću.

Jeremić je, kako piše list, dobio dva glasa, i za njega su se izjasnili Tadićevi savetnici Srđan Šaper i Nebojša Krstić, jedan visoki funkcioner je podelio svoj glas "na pola" - za Cvetkovića i Pajtića, dok su svi ostali bili za Pajtića.

I beogradski dnevnik Večernje novosti piše da je najozbiljniji kandidat za premijera Bojan Pajtić, ali da "iz igre još nisu ispali Jeremić i Cvetković".

"Pajtić neće biti premijer samo u slučaju da ne prihvati tu funkciju", piše taj list pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: