Svedočenja u istrazi protiv Džajića

U Okružnom sudu u Beogradu saslušana su četvorica svedoka u okviru istrage protiv trojice funkcionera Fudbalskog kluba "Crvena zvezda".

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2008.

13:56

Default images

Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković sumnjiče se da su protivpravno prisvajali novac od transfera fudbalera tog kluba u strane timove.

Članovi Upravnog odbora tog kluba od 1999. do 2004. godine, Bogdan Tirnanić i Božidar Cerović, nekadašnji šef računovodstva tog kluba Mića Vranješ i Radivoje Lazarević iz Fudbalskog saveza Beograda, svedočili su pred istražnim sudijom u vezi sa transferima fudbalera Nemanje Vidića i Perice Ognjenovića.

Osumnjičenim funkcionerima fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Draganu Džajiću, Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću pritvor je više puta produžavan zbog mogućnosti da u toku istrage utiču na svedoke koji nisu saslušani pred istražnim sudijom.

Oni su uhapšeni 5. februara, a poslednjom odlukom Vrhovnog suda Srbije 5. maja im je produžen pritvor za još dva meseca.

Saslušanje svedoka nastaviće se u utorak 1. jula, a narednog dana zakazano je svedočenje fudbalera Perice Ognjenovića.

Cvetković i Marinković su u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, dok se Džajić od 23. aprila nalazi na lečenju na VMA.

Protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića 7. februara je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u "Real Saragosu" 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena i zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski "Atletiko" protivpravno prisvojili tri i po miliona maraka.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića potom je proširio i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski "Spartak", protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Poslednja odluka o proširenju istrage protiv Džajića i Cvetkovića doneta je zbog sumnje da su protivpravno prisvojili milion dolara od transfera fudbalera tog kluba Perice Ognjenovića u madridski "Real".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: