Koštunica: Neprirodna koalicija

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je u razgovoru za Večernje novosti da su SPS i DS stupili u "neprirodnu" koaliciju koja neće moći uspešno da vodi zemlju.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Utorak, 24.06.2008.

01:42

Default images

"Meni izgleda da je SPS ušao u jednu neprirodnu koaliciju za koju sumnjam da može uspešno da vodi zemlju", rekao je Koštunica, istovremeno navodeći da će DSS poštovati koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu, koji je potpisao sa SPS-om i radikalima, kao i da, ako taj sporazum propadne voljom drugih, DSS neće stupati u nove koalicije.

Komentarišući neuspeh pregovora DSS-a i SPS-a o formiranju republičke vlasti, on je rekao da te dve stranke imaju različito viđenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što je, po njegovoj oceni, bio "dovoljan razlog" da se ne može izgraditi zajednička politika.

On je ocenio da će vreme pokazati da li je SSP doneo dobro Srbiji ili "ozbiljnu štetu“.

Prema njegovim rečima, DSS će se kao opoziciona stranka najodlučnije boriti protiv legalizacije misije EULEKS na Kosovu, jer je "njen cilj definisan planom specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija Martija Ahtisarija i predstavlja sprovođenje nezavisnosti Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: