Besplatni kursevi kompjutera za sve

Uskoro će država omogućiti svim zainteresovanim građanima koji imaju pristup kompjuteru i Internetu besplatne obuke za korišćenje kompjutera šputem Interneta.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.06.2008.

17:17

Default images

Ministarstvo telekomunikacija saopštilo je da je sa Fakultetom informacionih tehnologija potpisalo ugovor vredan 17 miliona dinara za besplatne kurseve o kompjuterima. Obuka će se odvijati preko Interneta, biće prilagođena za različite nivoe znanja, otvorena je za sve građane i finansira se iz Nacionalnog investicionog plana.

U Ministarstvu agenciji Beta danas nisu mogli da daju podatak kada će obuka početi.

Ugovor o realizaciji projekta "It za svakog" potpisali su ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Aleksandra Smiljanić i dekan Fakulteta informacionih tehnologija Dragan Domazet.

Na portalu "IT za svakog" građani će moći da dobiju pripremu za dobijanje međunarodne diplome "Evropska dozvola za vožnju kompjutera" ECDL, a građanima sa naprednijim znanjima na raspolaganju će biti sedam besplatnih kurseva programiranja.

Cilj projekta je kompjuterska obuka velikog broja građana Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarka Aleksandra Smiljanić je kazala da su učenje i rad na daljinu, preko Interneta, pogodni pre svega za građane koji žive u manjim mestima koja nemaju svoje univerzitete i obrazovne centre.

Dekan Fakulteta informacionih tehnologijha Dragan Domazet kazao je da očekuje da će u narednih 10 godina 500.000 građana koristiti kurseve. Domazet je bivši ministar nauke i tehnologije (2001-2004).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: