Mladenović: Pripreme za opoziciju

Beograd -- Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da je ta stranka započela pripreme za opoziciono delovanje, uključujući i "prekompoziciju" poslaničkog kluba.

Izvor: Beta
Podeli

Prema njegovim rečima, u poslanički klub trebalo bi da uđu i neki visoki funkcioneri DSS-a. "Siguran sam da će DSS biti izuzetno jaka opozicija i da ovima koji budu formirali vladu neće biti lako da vrše vlast", rekao je Mladenović.

On nije odgovorio da li će predsednik stranke Vojislav Koštunica biti poslanik u novom parlamentu, ali je naveo da dosadašnji premijer "sigurno neće ići u penziju".

Prema njegovim rečima, narednih dana partija će doneti odluku o tome koji će visoki funkcioneri ući u poslanički klub DSS-a.

Govoreći o koaliciji na nivou Beograda, Mladenović je rekao da dogovor sa radikalima i socijalistima o formiranju gradske vlasti još važi i da DSS "čvrsto stoji iza tog sporazuma".

"Rušenje sporazuma i drugačiji dogovor značio bi politički trgovinu", rekao je Mladenović i dodao da je besmislena svaka druga tvrdnja da će DSS praviti gradsku vladu sa drugim strankama.

On je, međutim, rekao da ne zna da li će neka druga stranka odlučiti da napusti koaliciju koja je dogovorena na gradskom nivou.

Govoreći o mogućnosti da socijalisti naprave Vladu Srbije sa partijama okupljenim oko Demokratske stranke, on je ocenio da nije jasno šta može da spoji politike stranaka koje će ući u tu vladu.

Dodao je da je "očigledno" da je ono što ih spaja "javno izražena sreća pojedinih amabasadora što će se formirati takva većina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 93 idi na stranu