Internet park trajao tri dana

Beograd -- Opremu za bežični Internet kompanije Telenor, koja je postavljena 11. juna u Studentskom parku u Beogradu, oštetili nepoznati vandali.

Izvor: Tanjug
Podeli

Portal za bežični Internet je polomljen i išaran bojom u spreju, a jedan od dva USB modema za prenosne računare, na klupama za sedenje, takođe je polomljen. Prema rečima nekolicine stalnih posetilaca Internet parka, taj vandalski čin počinjen je najverovatnije u noći između subote i nedelje.

Kompanija Telenor u sredu je otvorila prvi Internet park u Srbiji, u Studentskom parku u Beogradu, da bi posetioci u naredna tri meseca mogli besplatno sa svojih laptopova, mobilnih telefona i PDA uređaja da pregledaju elektronsku poštu i surfuju globalnom informatičkom mrežom.

Otvoren Internet park i u Nišu

Kompanija Telenor navodi da ne odustaje od otvaranja Internet parkova u Srbiji Telenor je danas otvorio Internet park u Nišu, a planira otvaranje i u Novom Sadu.

"Nadamo se da će Internet park dobro funkcionisati u Nišu i da će događaji u Beogradu pokrenuti teme bezbednosti u parkovima i ponašanja ljudi", kažu u Telenoru.

Internet park u Nišu otvoren je u parku Vojvode Bojovića. U parku su, kao i u Studentskom trgu na Beogradu, priključci za USB modeme postavljeni na tri klupe, a park je pokriven bežičnim Internetom brzine od 1,8 megabita u sekundi.

Planirano je da probni period, tokom kojeg će Nišlije moći besplatno da koriste Internet, traje mesec dana, uz mogućnost da se produži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 39 idi na stranu