Promocija knjige Mire Marković

Osoba sa Interpolove poternice Mira Marković i dalje piše knjige, a najnovija je promovisana danas u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 13.06.2008.

17:48

Default images

Na promociji slika, kao iz devedesetih godina prošlog veka – u publici su sedeli ljudi koji su oličavali Miloševićev režim. Potpuno očekivano, promocija je protekla bez autorke, koja već godinama ne sme da dođe u Srbiju, a odnedavno ima izbeglički status u Rusiji.

Nekadašnji direktor Politike Hadži Dragan Antić ne krije da se viđa sa Mirjanom Marković, čak najavljuje da će joj sutra lično u Moskvu odneti najnoviju knjigu, da i sama vidi kako izgleda.

Uroš Šuvaković, jedan od najvatrenijih sledbenika Slobodana Miloševića i lični ljubimac Mire Marković, otvorio je promociju njene knjige „Pre i posle“, kojoj su od članova porodice prisustvovali samo unuk i snaha.

"Dragi Marko i Milice, koji ste ovde došli na promociju knjige svoje bake i svekrve, objavljujemo knjigu Mirinih govora u periodu od 1985. do 2007. godina", kazao je Šuvaković. Nasuprot praksi da na promocijama knjigu dobiju i novinari, ovoga puta se to nije desilo. Kuriozitet je, međutim, to što ni sama Mira Marković nije videla svoje delo, ali će priliku dobiti već sutra, kada joj knjigu u Moskvi uruči Hadži Dragan Antić, bivši direktor Politike.

"Za nju neminovno dolazi bolje vreme zato što su građani uvideli šta su dobili dolaskom DOS-a na vlast, posle ovih osam godina. Drugo, ne vidim da neko ko je, što se mene lično tiče, potpuno nezakonito prognan iz ove zemlje, da on ne može da objavljuje knjige. Ja smatram to potpuno normalnom stvari. Ja jedva čekam sutra da joj tu knjigu dam, ona još nije videla kako izgleda ova knjiga", izjavio je Hadži Dragan Antić.

Na promociji je govorio i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Branko Rakić, kome je jedna stvar posebno zasmetala.

"Žao mi je što ne vidim nikoga od onih koji kažu da se zalažu za prestanak progona nad porodicom Slobodana Miloševića. Devedesetih bi sigurno bili, došli bi, dotrčali bi, sada ih nema", rekao je Rakić.

Na koricama knjige "Pre i posle" nalazi se portret Mire Marković, koja je za razliku od vremena kada su je građani Srbije poslednji put videli, sada plava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: