Optuženi: Mislio sam da je "grobar"

Optuženi Uroš Mišić (20) negirao je da je na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, pripadniku Žandarmerije Nebojši Trajkoviću gurao baklju u usta.

Izvor: B92

Petak, 06.06.2008.

17:22

Default images

On je rekao, svedočeći pred sudom, da nije znao da je Trajković policajac, već da je mislio da je "grobar" (navijač Partizana). Trajković, koji je takođe danas saslušan kao oštećeni, prepoznao je Mišića i tvrdio da je znao da je policajac, jer ga je opsovao kao "pandura".

Okružno tužilaštvo tereti Mišića da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer je tokom nereda koji su izbili na poluvremenu te utakmice na stadionu Crvene zvezde, 2. decembra prošle godine, upaljenu baklju pokušao da ugura u usta Trajkoviću, i naneo mu teške opekotine.

Iznoseći odbranu, Mišić je naveo da je bio u zabludi i da je u poluvremenu utakmice krenuo ka toaletu i video gužvu na gornjih tribinama severnog dela "Marakane".

"Pitao sam šta se dešava, a jedan navijač mi je rekao da 'zvezdaši' biju jednog 'grobara'" rekao je Mišić.

"Bio sam iziritiran odakle drskosti i smelosti jednom 'grobaru' da dođe na sever, i onda sam prišao i šutnuo da nogom u butinu", ispričao je Mišić.

On je naveo da se "ta osoba" branila i otvorenom šakom ga je udarila u lice, što ga je dodatno iznerviralo, pa je od jednog navijača uzeo upaljenu baklju i "krenuo na 'grobara'".

"Uspeo je da se otrgne, ali sam da dočepao i prislonio mu upaljenu baklju na leđa, a on je počeo da beži. Uhvatio sam ga za majicu i pocepao je i još jednom ga zakačio bakljom", naveo je Mišić.

On je rekao da ga je u toj gužvi jedan stariji čovek odgurnuo i da mu je "'grobar' pobegao", a on je bacio baklju za njim.

Tek kad je došao kući, saznao je da to nije bio "grobar" već policajac, koji se, po Mišićevim tvrdnjama, nijednom nije legitimisao, niti ga je išta asociralo na to da bi mogao da bude policajac.

"Kajem se zbog svoje nepromišljenosti i žao mi je što sam povredio gospodina Trajkovića, roditelje i sestru, koji pate što sam već pola godine u pritvoru, i školskih drugova, s kojima nisam otišao na matursko veče", rekao je Mišić, dok su mu roditelji, sestra i drugari plakali u sudnici.

On je sudskom veću rekao da je u policiji bio izložen torturi i da su ga svi koji su ušli u policijsku stanicu tukli.

Trajković je na suđenje došao u pratnji kolega, žandarma u civilu. On je rekao da su ga navijači tokom prvog poluvremena "fiksirali", a da mu je u pauzi utakmice prišla grupa navijača i krenula da ga bije.

Traković je tvrdio da mu je Mišić gurao navijačku baklju u usta i naneo mu opekotine drugog stepena po licu.

Ispričao je da se posle incidenta s navijačima pitao zašto nije pucao, kada je imao zakonsko pravo na to, navodeći da su njegovi mučitelji bili deca i da nije mogao to da uradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: