Sto hiljada na Tompsonovom koncertu

Beograd -- Sinoćnji koncert Marka Perkovića Tompsona u Zagrebu, posvećen braniteljima Zagreba, posetilo je više od sto hiljada ljudi, pišu mediji u Hrvatskoj.

Izvor: B92
Podeli

Iako se Hrvatski helsinški odbor, jevrejska udruženja, pa i predsednik Stejpan Mesić usprotivio koncertu zbog uvek prisutnih ustaških i fašističkih obeležja, u centru Zagreba Tompson je pozdravljen uzvicima okupljenih "Ubij, ubij Srbina". Koncertu su prisustvovali pripadnici političkog i glumačkog života Hrvatske.

Policija je pre koncerta saopštila da će svako ko bude nosio ustaška i fašistička obeležja biti priveden, ali šalovi i kape s ustaškom ikonografijom "krasili" su vratove i glave uglavnom razdraganih tinejdžera, a jedan Tompsonov obožavalac se pojavio i sa nacističkom zastavom u rukama.

Najglasnije su bile grupe mladih obožavalaca na čijem repertoaru su bile standardne pesme: "Evo zore evo dana, evo Jure i Bobana", "Tko ne skače pravoslavac je" i uzvici "Ubij, ubij, ubij Srbina!"

Bez obzira na to što se sa svojom publikom pozdravlja podizanjem desne pesnice, Tompson je izjavio da su njegovi obožavaoci najveći antifašisti.

Posle koncerta Perković nije znao da objasni zašto su njegovi nastupi zabranjeni u Austiji i Švajcarskoj.

Predsednik HVIDRE, Hrvatskog udruženja veterana invalida domovinskog rata, zatražio je da mediji budu objektivni, i da napišu kako nije bilo zabranjenih obeležja niti pesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 716 idi na stranu