Honduras: Avion skliznuo sa piste

Tegusigalpa -- Salvadorski putnički avion je po jakoj kiši po sletanju na aerodrom u Tegusigalpi, Honduras, skliznuo sa piste, uleteo u auto-put, udario nekoliko automobila i zgradu.

Izvor: Beta
Podeli

Poginulo je pet ljudi, a 38 je povređeno. Avion "Erbas 320" kompanije TAKA, na letu iz San Salvadora, sa 135 putnika i članova posade, raspao se na tri dela.

Među mrtvima su i pilot, neki od putnika i vozači automobila koje je avion smrvio.

Nekoliko sati posle nesreće dvoje ljudi je još bilo zarobljeno u autopmobilima pod olupinom.

Jedan od putnika je izjavio lokalnoj televiziji da je avion nekoliko puta napravio krug oko aerodroma pre sletanja po jakoj kiši i magli.

Aerodrom je zatvoren, a avioni su preusmereni na vojni.

Mada još nema nagoveštaja uzroka nesreće, aerodrom Tegusigalpa važi za jedan od najnezgodnijih u Latinskoj Americi, jer je smešten među brdima i prilaz je težak.

Kompanija TAKA je poslednji udes, sličan noćašnjem, mada bez žrtava, imala 1993. godine kada je njen "Boing 767", takođe pri sletanju, probio kraj piste i udario u kuće.

Svet

SAD optužuju mjanmarsku huntu

Vašington -- Sekretar za odbranu SAD Robert Gejts optužio je mjanmarsku vojnu huntu da je ometanjem humanitarne pomoći posle ciklona Nargis prouzrokovala smrt desetina hiljada ljudi.

Svet subota 31.05. 13:01 Komentara: 2

Presuda za ranč "Želja za Cionom"

Beograd -- Više od 400 dece, koja su pre dva meseca odvedena iz poligamističke verske zajednice sa ranča u Teksasu, po nalogu višeg suda Teksasa, biće vraćena svojim roditeljima.

Svet subota 31.05. 09:26 Komentara: 2

Zemljotres na Islandu

Beograd -- Zemljotres jačine 6,2 stepena na Rihterovoj skali pogodio je južni deo Islanda i izazvao brojna pucanja tla i oštećenja na kućama.

Svet petak 30.05. 19:20 Komentara: 0
strana 1 od 142 idi na stranu