Dokaz o nepoznatom plemenu

Beograd -- U blizini granice Brazila i Perua fotografisano je pleme amazonskih urođenika za koje se do sada nije znalo.

Izvor: B92
Podeli

Fotografije otkrivaju ljude obojene crveno, crno i žuto, koji gledaju u avion i prete lukovima i strelama. Fotografije novootkrivenog plemena retki su dokaz da nepoznati narodi zaista postoje. Prema rečima zvaničnika brazilske Fondacije "Funai", urođeničko pleme otkriveno je u zakonom zaštićenoj oblasti u delti reke Envira.

Žoze Karlos Mejreleš iz te organizacije kaže da se oni trude da izolovanim plemenima pomognu kako god mogu, ali oni ne ulaze na njihovu teritoriju i omogućavaju im potpunu nezavisnost.

"U ovoj regiji žive 4 različita plemena, koja mi pratimo već 20 godijna", rekao je Žoze Karlos Mejreleš iz fondacije "Funai".

Slike prikazuju zdrave muškarce, ratnike spremne da bace strele da bi pogodili avion iz kojeg su fotografije snimljene, kao i stanovnike u blizini svojih koliba.

Od oko 100 izolovanih plemena u svetu, više od 50 živi u prašumskim predelima Brazila i Perua.

Svim ovim plemenima preti stalna opasnost od smrti, novih bolesti, ili proterivanja sa svoje zemlje, navodi britanska organizacija "Međunarodni opstanak", koja pomaže plemenske zajednice širom sveta.

Svet

SAD optužuju mjanmarsku huntu

Vašington -- Sekretar za odbranu SAD Robert Gejts optužio je mjanmarsku vojnu huntu da je ometanjem humanitarne pomoći posle ciklona Nargis prouzrokovala smrt desetina hiljada ljudi.

Svet subota 31.05. 13:01 Komentara: 2

Honduras: Avion skliznuo sa piste

Tegusigalpa -- Salvadorski putnički avion je po jakoj kiši po sletanju na aerodrom u Tegusigalpi, Honduras, skliznuo sa piste, uleteo u auto-put, udario nekoliko automobila i zgradu.

Svet subota 31.05. 09:29 Komentara: 0

Presuda za ranč "Želja za Cionom"

Beograd -- Više od 400 dece, koja su pre dva meseca odvedena iz poligamističke verske zajednice sa ranča u Teksasu, po nalogu višeg suda Teksasa, biće vraćena svojim roditeljima.

Svet subota 31.05. 09:26 Komentara: 2

Zemljotres na Islandu

Beograd -- Zemljotres jačine 6,2 stepena na Rihterovoj skali pogodio je južni deo Islanda i izazvao brojna pucanja tla i oštećenja na kućama.

Svet petak 30.05. 19:20 Komentara: 0
strana 1 od 142 idi na stranu