Pretres apartmana Koste Čavoškog

Pripadnici Eufora u BiH blokirali su prostor oko Pravnog fakulteta na Palama i tom prilikom pretresli apartman beogradskog profesora Koste Čavoškog.

Izvor: FoNet, Tanjug

Petak, 30.05.2008.

09:57

Default images

Akcija je počela u četiri i trajala do sedam sati ujutro i u njoj je učestvovao veliki broj vojnika Evropskih snaga s misijom u BiH. Prostor oko fakulteta bio je opasan trakama, a pored vojnika i vozila Eufora, bila je prisutna i lokalna policija, tvrde očevici jutrošnjih dešavanja.

Profesor Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu i akademik Kosta Čavoški izjavio je danas da je cilj akcije Eufora bio da ga zastraše i spreče da održava kontakt sa porodicom bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Čavoškom je oduzet telefonski imenik i kalendar sa rasporedom ličnih obaveza.

"Cilj tog brutalnog protivzakonitog uznemiravanja je bio da porodicu Karadžić dovedu u situaciju da kleknu pred kamere nekih američkih ili evropskih televizijskih stanica i zamole Karadžića da se preda jer nemaju od čega da žive", rekao je Čavoški.

Sa Čavoškim je i ranije u više navrata obavljan razgovor, a jednom je i privođen u lokalnu stanicu policije zbog sumnji da pripada mreži podrške haškom optuženiku Karadžiću.

Čavoški je javno rekao da mu je Karadžić bio i ostao prijatelj i da sa njegovom porodicom - suprugom Ljiljanom i decom Sonjom i Sašom, održava prijateljske kontakte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: