Hapšenja za prevare građana

Devetoro ljudi uhapšeno je zbog sumnje da su u Obrenovcu starije građane prevarili za učešće u nagradnoj igri i tako im uzeli novac.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2008.

16:35

Default images

Beogradska policija uhapsila je devetoro osumnjičenih da su nelegalno organizovali zabavnu igru "obaranje kegli na stolu" i starijim građanima uzimali novac u iznosima od 5.000 do 200.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni su igru organizovali u Obrenovcu u samostalnoj radnji za organizovanje vašarskih aktivnosti, protivno Zakonu o igrama na sreću.

"Oni su na ulici presretali starije osobe i delili im besplatne srećke povodom promocije bele tehnike, dovodeći ih u zabludu da učestvuju u nagradnoj igri i tako im oduzimali novac u iznosima od 5.000 dinara do 200.000 dinara", piše u saopštenju.

Uhapšeni su Darko S, Malina S, Siniša K, Svetislav B, svi iz Požarevca, zatim Milenko R. iz Sibnice, Mane B. iz Batajnice, Dragoljub P. i Zoran T, obojica iz Beograda, i Aca S. iz Obrenovca.

Policija je pozvala oštećene građane da se jave na telefone beogradske policije 011/2817-003 i 011/8723-948, na lokal 104.

Uhapšen za otimanje novca

Beogradska policija odredila je pritvor Draganu V. (1973) iz Beograda, osumnjičenom za teške krađe i druga krivična dela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Osumnjičeni je, od početka 2006. godine do privođenja, sačekivao uglavnom starije građane ispred pošta i menjačnica gde su podizali novac i onda ih pratio do manje prometnih ulica gde im je prilazio i na prevaru im uzimao novac.

On se lažnom legitimacijom predstavljao kao službeno lice pošte ili menjačnice i tražio od građana na uvid novac koji su podigli, govoreći im da je došlo do greške prilikom isplate.

Kada bi oštećeni izvadili novac da provere njegovu tvrdnju, on bi to iskoristio, istrgao im novac iz ruke i pobegao, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni Dragan V. krao je novac i od radnika u kioscima, tako što bi zatražio da mu usitne novčanicu od 5.000 dinara, pa bi iskoristivši nepažnju radnika uzeo sav novac i pobegao.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden dežurnom istražnom sudiji Opštinskog suda u Beogradu.

Policija je zamolila oštećene da se jave na telefon 011/2750-155 i 2753-484 palilulskoj policiji jer se sumnja da postoji još žrtava krađe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: