Šabić: RTS da dostavi dokumenta

Rodoljub Šabić naložio je RTS-u da Jukomu dostavi kopije dokumenata sa informacijama od javnog značaja. Tijanić kaže da će ih Jukom dobiti posle Upravnog odbora RTS-a.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2008.

11:44

Default images

U saopštenju poverenika za informacije od javnog značaja navodi se da RTS treba nevladinoj organizaciji Jukom, koja je tražila ta dokumenta, da dostavi kopije tih dokumenata. RTS to treba da učini bez odlaganja, a najkasnije u roku od tri dana od prijema rešenja, navodi Šabić.

Prema njegovim navodima, RTS treba Jukomu (Komitet pravnika za ljudska prava) da dostavi kopije zapisnika sa sednica UO RTS-a, od 21. do 28. marta 2008. godine, kopije predloga dnevnog reda sednica UO održanih u istom periodu, kopije stenograma tih sednica i kopije dokumenata koji sadrže iznos budžeta RTS-a za organizovanje i održavanje "Pesme Evrovizije".

Jukom je saopštio da je zapisnike i stenograme sa sednica UO RTS tražio zbog saopštenja od 24. marta 2008. godine, a povodom zahteva nevladinih organizacija za razrešenje Aleksandra Tijanića sa mesta generalnog direktora zbog zloupotrebe radiodifiuznog servisa.

Prema oceni Jukoma, "bahato saopštenje" koje je objavljeno tim povodom, izazvalo je sumnju da sednica UO RTS-a nije ni održana.

U međuvremenu generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je da će podaci o budžetu RTS-a za organizovanje "Evrovizije" biti dostupni javnosti pošto ih usvoji organizacioni komitet te manifestacije i Upravni odbor RTS-a.

Tijanić je, u izjavi Tanjugu, istakao da će, ukoliko je zahtev za dokumentima poslat zvanično, Upravni odbor dati i zvaničan odgovor, a da on ne može da govori u ime odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: