Preživeo 11 dana pod ruševinama

Osamdesetogodišnji Sjao Zihua preživeo je 11 dana Ispod ruševina svoje kuće u gradu Mijanzu, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Sečuan.

Izvor: B92

Nedelja, 25.05.2008.

10:11

Default images

Zihua su spasilačke ekipe juče izvadile iz ruševina pod kojima je preživeo 266 sati. Mada delimično paralizovan, uspeo je da preživi 11 dana zahvaljujući supruzi koja ga je u međuvremenu hranila.

Prema poslednjim podacima, broj poginulih u katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio Sečuan premašio je 60.000, a kineski premijer Ven Đibao strahuje da bi taj broj mogao da pređe i 80.000 mrtvih.

Novi zemljotres na jugozapadu Kine

Najmanje jedna osoba je poginula, a oko 400 je povređeno u novom zemljotresu koji je pogodio oblast Sečuana na jugozapadu Kine, javljaju državni mediji u toj zemlji.

Zemljotres je ovog puta bio slabiji od prethodnog i iznosio je 5,8 stepeni Rihterove skale.

Pretpostavlja se da je reč o jednom iz serije potresa u smirivanju tla, nakon glavnog udara koji se dogodio početkom meseca.

Epicentar novog zemljotresa bio je oko 40 kilometara severozapadno od grada Guangjuen, navodi američka seizmološka služba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: