Kreditiranje poljoprivrednika

Beograd -- Ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević najavio u emisiji "Znanje na poklon" potpisivanje ugovora sa 22 komercijalne banke o dugoročnom kreditiranju poljoprivrednika

Izvor: B92
Podeli

Taj model kredita predviđa da država iz agrarnog budžeta odmah plati između 12 i 20 odsto vrednosti kredita, što će sniziti njegovu cenu vraćanja. Milosavljević je odgovarajući na pitanja gledalaca rekao da očekuje dobru žetvu pšenice, kao i da će biti dozvoljen izvoz te poljoprivredne kulture.

"Uredba o zabrani izvoza pšenice se završava početkom juna. Od tada će biti dozvoljen izvoz pšenice. Stanje useva je dobro, evo kucam u drvo. Neće biti gladi ni manjka pšenice, biće viška za izvoz i naravno svako ko može da ostvari na inostranom tržištu bolje uslove imaće mogućnost da traži svoju sreću bilo gde, pa i van granica Srbije", rekao je Milosavljević.

Ekonomija

Gasprom: NIS do kraja leta

Pariz -- Rukovodstvo Gasproma očekuje da će do kraja leta sklopiti ugovor o kontrolnom paketu akcija u NIS-u, izjavio je u Parizu zamenik te ruske naftne kompanije Boris Zilbermits.

Ekonomija četvrtak 29.05. 07:24 Komentara: 13
strana 1 od 52 idi na stranu