Niš: Još jedna lista

Gradska izborna komisija u Nišu dopunila je, na osnovu odluke suda, izbornu listu za lokalne izbore u Nišu kandidaturom Socijalističke partije slobode - Stojan Ranđelović.

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2008.

15:23

Default images

Novim rešenjem izborne komisije, na lokalnim izborima u Nišu učestvovaće 15 lista stranaka, koalicija i grupa građana. Lista Socijalističke partije slobode, sa 21 kandidatom za odbornika, dodata je zbirnoj izbornoj listi na osnovu presude Okružnog suda u Nišu, a nakon žalbe te stranke.

"Oni su najpre predali listu, ali je potom jedan kandidat za odbornika povukao kandidaturu, čime je broj kandidata bio manji od jedne trećine odbornika Skupštine grada, što je zakonski minimum", rekao je Beti predsednik GIK-a Goran Janković.

Okružni sud u Nišu prihvatio je žalbu Socijalističke partije slobode i presudio u korist te stranke.

Ranđelović, koji je prvi na listi, bio je član Socijalističke partije Srbije i od 1992. do 1997. godine bio je na mestu predsednika Skupštine grada Niša, kada ga je - posle pobede tadašnje koalicije "Zajedno" - nasledio tadašnji lider DS-a u Nišu Zoran Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: