Magnohrom: Više od 1800 prijava

Procenjuje se da je više od 1.800 radnika kraljevačkog "Magnohroma" prijavilo za socijalni program, rekao je predsednik Odbora za zastitu radnika Slavko Purić.

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2008.

20:03

Default images

U "Magnohromu" zaposleno je ukupno 2.156 radnika. Prijavljivanje radnika za socijalni program isteklo je danas u 16 sati i procenjuje se da za njegovo prihvatanje izjasnilo 600 radnika preko broja koji je predvidela vlada, kazao je Purić. Ministar Cvetković najavljuje da će isplata biti obezbeđena za sve koji su se prijavili.

On je naveo da su zaštitnik kapitala "Magnohroma" Dragomir Majstorović i generalni direktog Đorđe Kosanović hitno pozvani u Beograd.

Purić nije mogao da kaže koji su razlozi njihovog odlaska, ali pretpostavlja da je reč o razgovorima u vladi da se obezbede sredstva kako bi socijalni program dobili svi upisani radnici.

Ministar finansija Mirko Cvetković izjavio je večeras da će, najverovatnije, biti obezbeđena isplata iz budžeta Srbije za otpremnine radnika kraljevačkog "Magnohroma" koji su se prijavili za socijalni program i da niko ne sme biti diskriminisan, jer su se svi oni legalno i u roku prijavili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: