Saradnja s UNICEF-om

Saradnja Ministarstva za rad i socijalnu politiku i kancelarije UNICEF-a ozvaničena je potpisivanjem memoranduma o saglasnosti.

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2008.

16:03

Default images

Ovim dokumentom predviđena je saradnja u reformi sistema dečje zaštite i socijalne angažovanosti, sa dugoročnim ciljem da se razvije sistem podrške u zajednici kako bi deca sa invaliditetom i deca bez roditeljskog staranja umesto u institucijama rasla u porodičnom okruženju.

"Naš cilj je da institucija bude nužno zlo, zadnja mera koja se primenjuje radi pružanja usluga deci ometenoj u razvoju i deci bez roditeljskog staranja kada sve druge mere ne daju rezultat", kaže ministar za rad Rasim Ljajić.

"Naš cilj je, dakle, da smanjimo priliv dece u institucijama, da deca, dakle, rastu i razvijaju se u svom prirodnom okruženju", kaže on.

"Ono što sam ja isto tako naučila u poslednje vreme o hraniteljstvu u Srbiji je nešto što me jako impresionira ili impresioniralo, a to je stogodišnja tradicija hraniteljstva, koja nije bila povezana sa sistemom nego je spontano nastalo preko raširenih porodica", rekla je Judita Rajhenberg, direktorka kancelarije UNICEF-a u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: