I umetnici brojni na listama

Koalicije i stranke ukazale poverenje poznatim umetnicima, ali su pravnici i ekonomisti i dalje među najbrojnijim zanimanjima kandidata.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.04.2008.

12:11

Default images

Koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija kandidovala je za poslanika filmskog umetnika Milorada Jakšića, snimatelja u filmovima "Buđenje pacova", "Žuta", "Paviljon VI", ali i poznatog lektora, supervizora populanog kviza "Slagalica" Milku Canić.

Ni lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", na kojoj su i kandidati G17 plus, Lige socijaldemorkata Vojvodine i Srpskog pokreta obnove, nije ostala "imuna" na poznata imena.

U trku za poslaničko mesto ušli su reditelj Nebojša Bradić i književnica i reditelj Vida Ognjenović, glumac i aktuelni ministar kulture Vojislav Brajović, glumica Đurđija Cvetić.

Najmlađa parlamentarna stranka, Liberalno-demokratska partija, na listi koalicije takođe ima reditelja Milutina Petrovića, kao i prošli put, glumicu Oliveru Ježinu, pisca Biljanu Srbljanović, slikarke Biljanu Cincarević i Biljanu Grbić, kao i pijanistu Dejana Sinadinovića.

Lista Srpske radikalne stranke za ovaj saziv ponovo je kandidovala glumicu Lidiju Vukičević i poznatog harmonikaša Branimira Đokića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: