Film "Beli beli svet" u Kanu

Filmski projekat "Beli beli svet” reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković izabran da učestvuje na programu "Atelje 2008" Kanskog filmskog festivala.

Izvor: B92

Subota, 26.04.2008.

13:06

Default images

Kanski festival i "Cinefondation" pokrenuli su program "Atelje" 2005. godine sa ciljem da pruže podršku u realizaciji filmova za koje Kanski festival proceni da imaju izuzetne umetničke potencijale. U procesu odlučivanja festival se rukovodi umetničkom vrednošću projekta i prethodnim filmskim ostvarenjima reditelja.

Pored projekta "Beli beli svet", svoja buduća filmska ostvarenja predstaviće još 14 autora iz Rumunije, Amerike, Kine, Australije, Kolumbije, Urugvaja, Francuske.

"Beli beli svet" je nagrađen dvostrukom nagradom na regionalnom programu za razvoj filmskih projekata "Cinelink" u okviru Sarajevskog filmskog festivala 2007.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: