Korišćen i broj Milorada Vučelića

Beograd -- U blizini mesta ubistva Slavka Ćuruvije korišćen broj mobilnog telefona za koji je utvrđeno da pripada Miloradu Vučeliću, nezvanično je potvrđeno za B92.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Bivši visoki funkcioner SPS-a Milorad Vučelić saslušavan je u svojstvu svedoka u istrazi ubistva vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, potvrdila je za B92 portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević-Tomić. Ona, ipak, nije želela da otkriva detalje jer je, kako je objasnila reč o službenoj tajni.

Međutim, B92 iz drugih izvora saznaje da je Vučelić saslušavan u vezi sa njegovim brojem mobilnog telefona koji je korišćen u blizini mesta ubistva Slavka Ćuruvije.

Broj mobilnog telefona Milorada Vučelića ostao je zapisan na baznoj podstanici za mobilne telefone u blizini i u vreme ubistva Slavka Ćuruvije.

MUP: Vučelić u svojstvu svedoka

Izjava koju je bivši funkcioner Socijalističke partije Srbije Milorad Vučelić dao povodom ubistva novinara Slavka Ćruvije data je pre godinu dana u svojstvu svedoka, a ne osumnjičenog, saopštio je MUP Srbije.

Istragom je utvrđeno da su mobilne telefone koristili pripadnici Državne bezbednosti Ratko Romić i Miroslav Kurak koji su ranije sumnjičeni za umešanost u ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa.

Tim povodom, u svojstvu svedoka, pred Specijalnim sudom svoj iskaz dao je Vučelić koji je objasnio da je telefon dao Miroslavu Kuraku koga je tadašnji zamenik šefa DB-a Franko Simatović poslao da čuva Vučelića.

Informaciju je kasnije potvrdila i Vučelićeva sekretarica.

Istraga je takođe otkrila da je na istom mestu korišćen još jedan broj za koji se ne zna kome je pripadao.

Milorad Vučelić za B92 nije želeo da daje izjavu o ovom slučaju.

Podsećamo, u istrazi je nedavno saslušan i Dejan Milenković Bagzi, svedok saradnik na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića.

On je ponovio da je postojao plan da se ubiju Romić i Kurak, ali da ne zna šta je bio motiv.

Kako je objasnio, Kuraka i Romića su pratili braća Miloš i Aleksandar Simović, ali su oni uspeli da pobegnu.

Luka Pejović, koga je jedini očevidac ubistva Ćuruvije prepoznao kao neposrednog izvršioca, ubijen je 2000. godine.

Pod sumnjama da je naručilac ubistva Ćuruvije i dalje je Mirjana Marković.

Ona je prvo privatno, a potom i javno pretila Ćuruviji neposredno pred ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 697 idi na stranu