Pretres kuće Stojana Župljanina

Vojnici NATO pretresli su danas porodičnu kuću haškog optuženika Stojana Župljanina u banjalučkom naselju Rosulje. Supruga i sin poručili Župljaninu da "okonča agoniju".

Izvor: FoNet

Petak, 11.04.2008.

07:03

Default images

Portparol NATO-a Derek Čepel rekao je da se pretres vrši jer se veruje da postoji komunikacija između Župljanina i njegove porodice, navodeći da je cilj akcije provera ili pronalaženje dokaza koji ukazuju da ta komunikacija postoji. Prema njegovim rečima, pripadnici NATO-a razgovarali su sa članovima porodice, posebno Župljaninovim roditeljima.

Župljaninov sin Pavle poručio je danas svom ocu "da okonča agoniju, jer život njegove porodice postaje sve teži", navodeći da je "vreme da se sve završi na najbolji način".

"Voleo bih, ako moj otac ovo sluša, da zna da je ovo što govorim iskreno i iz srca i da iza ovih reči stoji porodica. I do sada je bilo pritisaka i maltretiranja, ali problem nastaje kada više nema izlaza", rekao je Pavle Župljanin novinarima.

Župljaninova supruga Divna poslala je poruku svom suprugu da on treba da odluči šta će da radi, ali da smatra da trenutna situacija mora da se okonča.

"Situacija nam je veoma složena, ne vidim izlaza, djeci je najteže, ne rade, ne školuju se i ne vidimo bolje sutra", rekla je Divna Župljanin obrativši se novinarima posle petosatnih razgovora sa pripadnicima NATO i EUFOR-a uz podršku MUP RS.

Podršku akciji snaga NATO-a pružili su i pripadnici policije Republike Srpske.

Čepel je podsetio da je porodica nedavno putem medija pozvala Stojana Župljanina da se preda.

Župljaninova supruga i sin tada su ga pozvali da se preda navodeći da trpe velike pritiske i da im je zbog izolacije ugrožena egzistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: