Napad na Srbe u Brđanima

Kosovska Mitrovica -- Grupa Srba napadnuta je danas oko 17.30 u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Kako je saopšteno iz lokalne kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju i Koordinacionog centra, u napadu nema povređenih. "Teroristi iz albanskog zaseoka Muađer kod Suvog Dola do Brđana su pristigli pešice i traktorima, i iz automatskog oružja otvorili rafalnu paljbu po Srbima u ovom mitrovačkom naselju koji kažu da su meta napada terorista bili i pripadnici KPS-a i KFOR-a", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da pripadnici KFOR-a štite stanovništvo Brađana.

Regionalni portarol Kosovske policijske službe Besim Hoti potvrdio je da je danas došlo do pucnjave na istom mestu gde se juče sukobila, gađajući se međusobno kamenicama, grupa od 40-tak Srba i Albanaca.

On je kazao da postoji sumnja da su Albanci otvorili vatru na Srbe i naveo da je nakon icidenta KFOR uspeo da razdvoji okupljene Albance i Srbe kako ne bi došlo do eskalacije sukoba.

Hoti je ocenio da je današnji incident u kojem je korišćeno vatreno oružje motivisan jučerašnjim sukobom Srba i Albanaca, kada je došlo do kamenovanja između dve zavađene grupe.

Kosovska policijska služba i UNMIK policija izvršili su uviđaj i na licu mesta pronašli 12 čaura, dodao je portaparol Hoti, istakavši da povređenih nije bilo.

strana 1 od 86 idi na stranu