UNMIK i dalje zadržava lekove

Portparol UNMIK carine Adrijatik Staviljeci izjavio je da su lekovi namenjeni Srbima zaplenjeni zbog nedostatka dokumentacije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.03.2008.

14:05

Default images

On je rekao da lekovi namenjeni domovima zdravlja u srpskim sredinama na centralnom Kosovu ne mogu biti predati dok za to ne bude dato "zeleno svetlo" iz resornog ministarstva u Prištini. Staviljeci je kazao će lekovi biti "oslobođeni" onog trenutka kada kosovsko ministarstvo zdravlja izda odgovarajući sertifikat za njihov uvoz.

Pošiljka sa lekovima iz centralne Srbije za zdravstvene ustanove u opštini Lipljan, čija je vrednost 1,7 milona dinara, već 13. dan se nalazi na UNMIK-ovoj carini u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Lekari domova zdravlja u Gušterici i Dobrotinu, kojima su lekovi namenjeni, saopštili su da se već oseća nestašica antibiotika i antidepresiva, kao i lekova za normalizaciju krvnog pritiska.

Nestašica lekova kod tamošnjih Srba izaziva strah i dodatnu zabrinutost za zdravlje.

Oni predlažu odgovornima za ovaj problem da sednu i dogovore se jer zbog njih, kako kažu, pate ljudi kojima je zdravstvena pomoć preko potrebna.

UNMIK carina je i početkom marta 10 dana zadržala kontingent lekova, medicinske opreme i sanitetskog materijala iz Srbije, namenjenog za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu, zbog, kako je navedeno, nedostatka dokumentacije.

Ti lekovi su kasnije predati ustanovama u Gračanici, preko Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i organizacije Lekari bez granica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: