Lažne dojave u Pirotu i Subotici

U redakciju nedeljnika "Pirotske novine" stigla je lažna dojava da će eksplodirati četiri bombe. Lažna dojava i u Subotici.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 31.03.2008.

12:06

Default images

Javljeno je da su bombe u Pirotu postavljene u zgradi opštine, suda, OŠ "Osmi septembar" i Domu kulture. Muški glas, koji se javio redakciji, predstavio se kao komandant takozvane "bugarske oslobodilačke armije za pirotski rejon" i kazao da će bombe eksplodirati u 11 sati. Takođe, današnja dojava o bombi u zgradi Okružnog i Opštinskog suda u Subotici bila je lažna.

"Mi smo posle dojave angažovali sve rapoložive policijske snage, čak i one koji su bili na odmorima. U najkraćem mogućem roku smo krenuli sa pretragom terena u objektima koji su označeni kao moguće mete terorističkih aktivnosti. Posle pola sata smo konstantovali da je dojava bila lažna i da u zgradama nema eksplozivnih naprava", rekao je šef Odseka opšteg kriminaliteta u Policijskoj upravi u Pirotu Dragan Stefanović.

On je apelovao na sve građane koji znaju bilo šta u vezi sa dojavom da se obrate policiji.

"U toku su intenzivne aktivnosti na pronalaženju nepoznatog izvršioca ovog teškog krivičnog dela. Na ozbiljnom smo tragu i mislim da ćemo doći do njega", rekao je Stefanović.

Funkcioner policije je pozvao sud da što pre reši slučaj optuženog da je prošle godine uputio lažnu dojavu o postavljenoj bombi.

"Slučaj treba da se okonča i lice kazni kako bi se sprečile ovakve nemile pojave", rekao je Stefanović.

Subotica: Lažna dojava u Okružnom sudu

Okružni i Opštinski sud u Subotici prekinuli su danas rad više od sat i po, zbog lažne dojave da je u zgradi suda postavljena bomba.

Portparolka Okružnog suda Jelena Bogavac rekla je da je u 9.30 sati nepoznato lice telefonom obavestilo Upravu suda da je u sudskim prostorijama postavljena bomba kašikara.

Zgrada suda, u kojoj je smešteno i tužilaštvo, odmah je ispražnjena, a specijalne policijske snage, uz pomoć pasa tragača, pretresle su sudske prostorije i ustanovile da se radi o lažnoj dojavi.

Zaposleni su se na posao vratili oko 11 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: