Inspekcija rada o otkazu profesoru

Republička inspekcija rada je preuzela slučaj otpuštenog profesora Četvrte beogradske gimnazije profesora Veljka Čobanskog.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2008.

15:09

Default images

Nakon uvida u dokumentaciju inspekcija će doneti rešenje, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje Beograda Vladimir Todić. "Inspekcija rada je u petak ušla u Četvrtu beogradsku gimnaziju i nakon kompletnog uvida u dokumentaciju doneće odluku", kazao je Todić aganciji Beta.

Direktor Republičke inspekcije rada Radovan Ristanović potvrdio je da je predmet Čobanski u toj instituciji.

"Slučaj nije nimalo jednostavsan, ali se nadam da će Inspekcija rada u narednih 15 dana doneti rešenje", kazao je Ristanović agenciji Beta i podsetio da nakon uručenja rešenja nezadovoljna strana u sporu ima pravo da uloži žalbu.

Potpredsednik Unije prosvetih radnika Srbije Miodrag Skrobonja rekao je agenciji Beta da je taj sindikat zadovoljan koracima koje je poslednjih dana preduzeo gradski sekretar, te da će sačekati rezultate tih radnji i rešenje Inspekcije rada, pa će potom odlučivati o najavljenom zahtevu za Todićevom smenom.

Takođe, Skrobonja je najavio za petak novi sastanak gradskog sekretara i predstavnika Unije.

Profesor Četvrte beogradske gimazije Veljko Čobanski otpušten je početkom februara, gotovo godinu dana nakon što je obelodanio imena učenika za koja sumnja da se drogiraju.

Unija prosvetnih radnika zatražila je povratak na posao profesora Čobanskog i utvrđivanje odgovornosti direktorke Četvrte beogradske gimazije. U znak protesta UPRS je pre desetak dana organizovala jednosatni štrajk upozorenja kojem su se pridružili i još neki sindikati.

Ukoliko rešenje ne bude pozitivno po profesora Čobanskog Unija je najavila radikalizaciju protesta, što uključuje i zahtev za smenjivanjem gradskog sekretara, ali i ministra prosvete Zorana Lončara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: