Rekonstruisan Stari savski most

Posle šest meseci radova, Stari savski most postao je prohodan za saobraćaj. Gradski funkcioneri jutros se provozali trasom mosta

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2008.

10:27

Default images

Trasa kojom su se jutros iz Bloka 45 prvim jutarnjim tramvajem provozali gradski funkcioneri potpuno je rekonstruisana. Kandidat DS-a za gradonačelnika Beograda i ministar bez portfelja Dragan Đilas rekao je da je most sređen u maksimalnom roku. "Možemo potpuno ponosno da kažemo da smo od Starog savskog mosta napravili Novi savski most, sa duplo većim kapacitetom", rekao je on.



"Možemo potpuno ponosno da kažemo da smo od Starog savskog mosta, kako ga popularno zovemo, dobili Novi savski most, sa duplo većim kapacitetom, koji će nam omogućiti da jedan deo gužvi koji danas imamo u Beogradu više nemamo", rekao je Đilas.

"Naravno da bismo potpuno razrešili gužve u Beogradu, neophodano je da uradimo most kod Ade Ciganlije, za koji je tenderska procedura završena - očekujemo potpisivanje ugovora i početak radova i da u narednih pet godina zaista dođemo i do prve linije metroa i kažemo da imamo nezavisni šinski sistem. Kada to budemo uradili, onda ćemo zaista moći da kažemo da smo veći deo problema saobraćaja u Beogradu završili", naveo je Đilas.

Tokom radova sanirani su konstrukcija mosta, stubovi, kolovoz i tramvajski kolosek, a postavljeno je i dekorativno osvetljenje.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Beorgada Zoran Alimpić rekao je da je u radove uloženo oko 800 miliona dinara i da je rekonstrukciju mosta finansirala Evropska investiciona banka i delom budžet grada Beograda.

On sada očekuje znatno rasterećenje saobraćaja.

"Prilazi mostu su sada promenjeni na način da je povećan protok vozila, znači udvostručen praktično. Moći će sada ovuda da prođe mnogo više vozila nego ranije. Ranije je, po procenama, bilo 15.000 dnevno, sada će moći 30.000 dnevno, i to će dosta uticati da se gužve na beogradskim mostovima smanje i da ovuda može lakše da se prođe ", rekao je on.

Što se ostalih mostova tiče, ministri i gradski funkcioneri kažu da će obnova na Pančevačkom mostu početi u maju.

Rekonstrukcija Gazele, po svemu sudeći, sačekaće novi saziv republičkog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: