Tadić posetio sindikalce

Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2008.

17:46

Default images

Ljubisav Orbović, koji vodi ovaj sindikat, kaže da su Tadiću preneli šta sve muči radnike u Srbiji i objasnili mu zašto je za 1. maj najavljeni veliki sindikalni miting. "Samo jedan komentar – u ovu zgradu i u radne posete Savezu samostalnih sindikata dolazili su mnogi premijeri, ali je ovo prvi put da predsednik države dolazi u posetu i ja mu se zahvaljujem!", rekao je Orbović.

Tadić je rekao da je na današnjem sastanku sa sindikatima pokrenuta jedna ozbiljna inicijatiova, da se donese zakon protiv mobinga, odnosno ugrožavanja prava zaposlenih.

"Apsolutno je nedozvoljivo da nakon perioda privatizacije, koja je bila nužna da bismo podigli efikasnost naše privrede, da se ne zaštićuju prava zaposlenih kako se to štiti u Evropi. Ona moraju biti zaštićena, i to su uostalom ljudska prava, i to su prava svakog civilizovanog čoveka u civilizovanom društvu, i ja ću kao predsednik Srbije uzeti učešće u donošenju jednog ovakvog zakona", kazao je predsednik Srbije.

Novinari inače nisu mogli da prisustvuju sastanku, jer je, kao je objašnjeno, sala Saveza samostalnog sindikata mala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: