Nastavljeno suđenje za Ibarsku

Pred većem Vrhovnog suda Srbije čitanjem spisa nastavljeno suđenje optuženima za zločin na Ibarskoj magistrali.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.03.2008.

14:27

Default images

Ubistvo funkcionera Srpskog pokreta obnove i pokušaj ubistva predsednika SPO Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali dogodili su se 3. oktobra 1999. godine. Na suđenju danas nisu svedočili bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović, bivši šef DB Goran Petrović i njegov zamenik Zoran Mijatović jer im nisu uručeni pozivi za suđenje.

Sudsko veće Vrhovnog suda, kome predsedava sudija Dragomir Milojević, naknadno će odlučiti o njihovom svedočenju, koje je predložila odbrana optuženih.

Odbrana je tražila da bivši čelni ljudi policije i Državne bezbednosti svedoče o pasošima sa lažnim podacima izdatim optuženima Nenadu Iliću i Nenadu Bujoševiću, koji su u februaru 2001. godine priznali učešće u četvorostrukom ubistvu, ali su kasnije povukli te iskaze.

Mihajlović, Petrović i Mijatović trebalo je da svedoče i o izvođenju iz pritvora optuženog Radomira Markovića 2001. godine radi sastanka sa Mihajlovićem.

Sudija Milojević naveo je da je sudu dostavljena i pravosnažna presuda za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi.

Suđenje će biti nastavljeno sutra, kada bi trebalo da svedoči bivši operativni šef Poskoka Ljubiša Milanović.

Ove nedelje suđenje će zbog bezbednosnih razloga biti održano u zgradi Specijalnog suda.

U insceniranoj saobraćajnoj nesreći 3. oktobra 1999. godine na Ibarskoj magistrali poginuli su funkcioneri Srpskog okreta obnove Veselin Bošković, Zvonko Osmajlić, Vučko Rakočević i Dragan Vušurović, dok je predsednik te stranke Vuk Drašković zadobio povrede.

Optuženi su, između ostalih, bivši pukovnik Državne bezbednosti Milorad Ulemek Legija, pripadnici Jedinice za specijalne operacije kojom je komandovao Ulemek i bivši šef DB Radomir Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: