"Licence bile neophodne"

Milo Đukanović je rekao da je davanje licenci za uvoz cigareta bilo neophodno za preživljavanje Crne Gore, izjavio je Enriko Tučilo.

Izvor: B92

Nedelja, 30.03.2008.

13:39

Default images

Enriko Tučilo, advokat crnogorskog premijera, kaže da je Đukanović, na saslušanju u Bariju, naveo i da je bilo neophodno da crnogorski ministri otvore račune u švajcarskim bankama, kako bi mogli da kupuju lekove i drugu robu neophodnu za preživljavanje nacije, između Miloševićevog režima sa jedne i sankcija sa druge strane.

Tučilo je za podgoričke "Vijesti" izjavio da je tužilaštvo uzelo u obzir to što se Đukanović samovoljno prijavio i lično došao na saslušanje, te da je taj potez jasan dokaz da nema šta da krije i da ne nipodaštava dugogodišnju istragu.

"Đukanović se mogao pozvati na imunitet i niko ne bi smeo da ga ispita, ali on je odlučio da sarađuje sa sudom. On ima pravo na diplomatski imunitet i sudski proces se samim tim ne može nastaviti, ali mi hoćemo da, nezavisno od toga, dokažemo da je moj klijent neosnovano optužen i da je nevin", kazao je Tučilo.

Italijanski mediji su juče preneli da je Đukanović tokom saslušanja u tužilaštvu Barija kazao da nije imao nikakvu odgovornost za šverc cigareta, da su "sve to laži" i da Crna Gora nije nikada bila zemlja bez zakona u kojoj su puljski mafijaši ili švajcarski preduzetnici mogli godinama švercovati hiljade tona krijumčarenih cigareta mesečno.

Crnogorski premijer je pod višegodišnjom opsežnom istragom zbog navodnog mafijaškog udruživanja radi dobijanja profita od švercovanih cigareta.

Đukanović je sinoć Televiziji Crne Gore izjavio da je bio spreman da ode u tužilaštvo u Bariju i pre nego je ponovo izabran za premijera, te da je inicijativu da da izjavu italijanskim pravosudnim organima pokrenuo još sredinom prošle godine.

On je naveo da se tužilaštvo u Bariju javilo u februaru i kao termin ponudilo 28. mart.

Premijer je kazao da je želeo da pomogne da se istraga okonča kako bi se stavila tačka na "hipoteku" koja je stajala nad Crnom Gorom i nad njim.

Đukanović je naveo da je ta hipoteka postojala prvenstveno "zahvaljujući politikantskim interpretacijama istrage u Italiji od strane beogradskih i dela crnogorskih medija, nego onome što je to činjenično stanje u Bariju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: