Info / Politika 22

"Mešanje u uređivačku politiku"

Beograd -- Glavna urednica „Politike” ocenila da je pismo predsednika Borisa Tadića „Politici” pokušaj mešanja u uređivačku politiku lista.

Izvor: B92, FoNet

Na Tadićev zahtev da „Politika” dostavi nadležnim državnim organima saznanja i dokaze na osnovu kojih je napisan tekst ”Nasledstvo na tri dela” o imovini pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića, Ljiljana Smajlović u odgovoru koji je objavljen na naslovnoj strani Politike, navodi da taj list ne prikuplja informacije za državne službe.

Glavna urednica tog lista je navela da "Politika" informacije prikuplja za svoje čitaoce i javnost, te da se državni organi o saznanjima novinara mogu informisati na stranicama lista.

Ona je objasnila da su kontroverzne informacije o zaostavštini Nenada Bogdanovića dospele u javnost pre nego što ih je Politika prenela, i da taj list nije odgovoran za situaciju u kojoj se Bogdanovićeva porodica našla.

Tadić: Dokazi, a ne glasine

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da se ne meša u uređivačku politiku lista Politike.

Tadić je u izjavi novinarima, tokom akcije Demokratske stranke kojom je počela kampanja za izbore liste "Za evropsku Srbiju", rekao da ocena glavnog i odgovornog urednika Politike Ljiljane Smajlović, da se on meša u uređivačku politiku tog lista, ostavlja ružan utisak.

"Ja se nikada ne mešam u uređivačku politiku javnih glasila", poručio je Tadić.

On je izjavio da nikada nije pročitao da se na naslovnoj strani Politike upotrebljavaju insinuacije.

"Pretpostavljam da će Politika, kao ozbiljan list, voditi računa o tome da se na njenim stranicama objavljuje nešto što se može dokazati, a ne glasina", rekao je Tadić.

Komentari 22
Čitajte
Pošalji komentar