Bagzi svedočio o otmicama

Ponovljeno suđenje optuženima za otmicu predsednika Delte Miroslava Miškovića, još dve otmice i iznudu, nastavljeno je danas.

Izvor: Beta

Petak, 28.03.2008.

17:50

Default images

Suđenju je prisustvovao samo optuženi Dušan Krsmanović, jer su sudnicu pre početka glavnog pretresa napustili optuženi Aleksandar Simović, Nikola Bajić i Nenad Opačić koji još nije izneo odbranu, kao i njihovi branioci.

Sudsko veće saslušalo je zaštićenog svedoka Dejana Milenkovića Bagzija koji je rekao da su otmicu Miškovića organizovali vođa klana Dušan Spasojević i nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija.

Milenković je rekao da je iz Spasojevićeve priče saznao da su Miškovića oteli Mile Luković Kum, braća Simovići i Vladimir Milosavljević Budala (koji je u bekstvu), a za otkup je uzeto sedam miliona evra od kojih je polovina pripala Ulemeku.

Zaštićeni svedok naveo je da nije učestvovao ni u otmici biznismena Dragoslava Vukovića, za koju je prvi put saznao kada je Miloš Simović od njega zatražio da opere automobil u kome je bilo puno krvi, a detalje je čuo od Spasojevića.

"Spasojević je rekao da je Opačić umešan i da je Miloš Simović uzeo najviše novca od te otmice (Vukovića), a da on nije hteo da se meša", ispričao je svedok i naveo da je njemu dato 70.000 maraka od otkupa zbog nekih ranijih "zasluga".

Prema njegovim rečima tu otmicu izveli su braća Simovići i Vladimir Milisavljević Budala.

Za otkup je uzeto dva miliona maraka, a Milenković je rekao da je kasnije organizovao da polovinu te svote Ljubiša Buha Čume prenese u Nemačku.

Za otmice i iznudu optuženi su Aleksandar Simović, Dušan Krsmanović, Nenad Opačić i Nikola Bajić, kao i Miloš Simović, Vladimir Milisavljević i Milan Jurišić Jure koji su u bekstvu.

Članovi te kriminalne grupe ranije su, u dva procesa, prvostepeno osuđeni za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, kao i za brojna ubistva, otmice i terorističke napade.

Današnje suđenje održano je u beogradskoj Palati pravde, jer je procenjeno da zgrada Četvrtog opštinskog suda, u čijoj je nadležnosti taj postupak, nije dovoljno bezbedna.

Suđenje se nastavlja 15. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: