Tadić: Politika da dostavi saznanja

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od Politike da dostavi sva saznanja o imovini Nenada Bogdanovića.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 28.03.2008.

12:55

Default images

Boris Tadić je od direktora lista Politika Srđana Janićijevića i glavnog urednika Ljiljane Smajlović zatražio da nadležnim organima hitno dostave sva saznanja na osnovu kojih je pisan tekst o imovini pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića.

Kako je saopštila Pres služba predsednika, Tadić je u pismu ukazao da, ako su tačne sumnje o Bogdanovićevom imovinskom stanju koje je Politika objavila pod naslovom "Nasledstvo na tri dela", u pitanju je ozbiljno krivično delo koje nadležni organi moraju u najhitnijem roku da rasvetle.

On je istakao da se, međutim, ukoliko navodi nisu tačni, radi o pokušaju narušavanja ugleda preminulog gradonačelnika i dovođenja u opasnost njegove porodice.

DS: O saznanjima obavestite nadležne

"Povodom napada na funkcionere Demokratske stranke u kojima se sistemom organizovane hajke iznose lažni podaci o njihovoj imovini i čak lažna dokumenta koja to navodno potvrđuju, DS upozorava kreatore ovih napada da lažne optužbe na račun drugih neće osloboditi odgovornosti one koji kriju svoje imovinske karte i godinama pljačkaju Srbiju", stoji u saopštenju Demokratske stranke.

DS podseća i da je obaveza svih koji javno prozivaju funkcionere DS-a da o svojim saznanjima obaveste nadležne organe, ukoliko govore istinu, kao i da snose odgovornost za izrečene neistine kojima se služe u predizborne svrhe.

"Ne samo funkcioneri DS, nego i svaki član stranke spreman je da stavi svoju imovinu na uvid i da omogući ispitivanje njenog porekla i očekujemo da to učine i predstavnici drugih stranaka umesto što praznim optužbama obmanjuju javnost", saopštila je ova stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: