Za silovanje 15 godina zatvora

Igor Milošević osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog silovanja, nedozvoljnih polnih radnji i šest razbojništava.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2008.

17:41

Default images

Sudsko veće Okružnog suda u Beogradu izreklo je Miloševiću pojedinačne kazne od šest godina za silovanje, tri godine za nedozvoljene polne radnje i za šest razbojništa pet godina zatvora.

Obrazlažući presudu, predsedavajuća sudskog veća Aleksandra Zlatić ukazala je da je na osnovu Miloševićevog priznanja, prikupljenih dokaza i jasnih, logičnih i uverljivih izjava oštećenih nedvosmisleno utvrđeno da je okrivljeni dela koja mu se stavljaju na teret počinio sa direktnim umišljajem.

Ona je istakla da je pri odmeravanju kazne sud imao u vidu činjenicu da je Milošević višestruki povratnik i da je dela za koja je osuđen počinio neposredno pošto je izašao iz zatvora, gde je odslužio desetogodišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog ranijih silovanja i razbojništva.

Zlatićeva je istakla da je kazna zatvora od 15 godina okrivljenom izrečena i zbog brojnosti dela koja je počinio, što ga čini društveno opasnim.

Osuđeni Milošević, obraćajući se veću po izricanju presude, kazao je da mu je drago što mu je sud izrekao petnestogodišnju kaznu zatvora i da se nada da niko nikada neće počiniti silovanja koje je on više puta ponovio.

Na pouku sudije da Vrhovnom sudu Srbije može uložiti žalbu na presudu, Milošević je rekao da se neće žaliti i da on sigurno nikada neće ponoviti delo za koje je osuđen.

Milošević je uhapšen septembra prošle godine na Adi Huji, pošto je nekoliko dana pre hapšenja upao u butik u Ulici Maksima Gorkog na Vračaru, gde se gotovo čitav sat iživljavao nad nesrećnom prodavačicom.

Milošević je do sada više puta osuđivan. Prvi put 1992. godine zbog četiri silovanja i pet pokušaja. Po izlasku iz zatvora posle devet godina, ponovo je silovao jednu devojku i pokušao da obljubi još dve žene, a izvršio je i nekoliko razbojništava.

Za to je osuđen na šest godina zatvora, odakle je izašao avgusta prošle godine, da bi nastavio sa nedelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: