Uhapšeni direktori Želvoza

Uhapšeni generalni direktor preduzeća Želvoz Dragomir Čohadžić i tehnički direktor te firme Slobodan Kirn.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.03.2008.

18:16

Default images

Policija sumnjiči Čohadžića da je početkom decembra 2005, bez odluke i saglasnosti Upravnog odbora, ponudio na prodaju 1.500 tona otpadnog gvožđa i 50 starih vagona u vlasništvu Železnica Srbije, iz Beograda.

Nakon toga, u nelegalnom tenderskom postupku, prihvaćena je najbolja ponuda preduzeća Nikom, iz Beograda, ali je ugovor o prodaji sačinjen i sa drugoplasiranim na tenderu, preduzećem Obnova, iz Beograda.

Policija veruje da je Čohadžić prodao istu robu i preduzeću Nikom i Obnova, a potom ovlastio Kirna da sprovede oba ugovora i iseče 39 teretnih vagona Železnica Srbije koji su se nalazili na koloseku u Smederevu.

Sumnja se da je Kirn, od vlasnice preduzeća Nikom primio mito od 20.000 evra i poklone u vrednosti 70.000 dinara, kako bi mimo tenderske procedure njenom preduzeću omogućio da od Želvoza otkupi otpadno gvožđe i vagone.

Na taj način je preduzeću Železnice Srbije, iz Beograda, naneta šteta od 4,5 miliona dinara.

Ukupna vrednost posla koju su osumnjičeni Čohadžić i Kirn sklopili zaključenjem ugovora sa preduzećem Nikom iznosi 18 miliona dinara.

Protiv vlasnice preduzeća Nikom Vere K. biće podneta krivična prijava zbog davanja mita, dok će uhapšeni uz krivične prijave biti predati istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: