Hapšenje zbog zelenaštva

U Vranju je uhapšeno 11 lica zbog sumnje da su, kao članovi organizovane kriminalne grupe, izvršili niz krivičnih dela.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2008.

15:43

Default images

Policija sumnja da je jedanaestočlana grupa izvršila krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje službene isprave, zelenaštvo i iznuda, kao i pomaganje u izvršenju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pripadnici grupe se sumnjiče da su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 2,5 milona evra.

Uhapšeni su Đurica S. (1980), Dejan M. (1976) i Sanja M. (1974) iz Vranja, bivši službenici Prokredit banke, ekspoziture u Vranju, kao i posrednici Blagoje J. (1958), Vladimir J. (1963), Trajko S. (1951) i Zoran S. (1966) iz Vranja, Goran Z. (1971) i Nebojša P. (1977) iz Bujanovca, Zlatibor S. (1963) iz Vladičinog Hana i Mile R. (1955) iz Surdulice.

Bivši direktor ekspoziture Prokredit banke u Vranju, Simo Bundalo (1973) iz Vranja, uhapšen je 18. januara 2008, zbog o sumnje da je, kao organizator te kriminalne grupe, izvršio krivična dela zločinačko udruživanje, zelenaštvo i iznuda i zloupotreba službenog položaja i nalazi se u pritvoru, na osnovu rešenja istražnog sudije Okružnog suda u Vranju, stoji u saopštenju.

Kako tvrdi policija, Simo Bundalo je u periodu od 2005. do 2007. godine organizovao grupu kreditnih službenika banke Đuricu S., Dejana M. i Sanju M., koji su, uz pomoć posrednika, fizičkih lica, pronalazili i obezbeđivali fiktivne klijente i lične karte za uzimanje poljoprivrednih kredita, od lica sa područja Pčinjskog okruga, koja su kreditno nesposobna, a zatim sačinjavali falsifikovanu dokumentaciju, na osnovu koje su odobravali kredite.

"Na ovaj način ova grupa je pribavila protivpravnu imovinsku korist od preko 2,5 milona evra, koje je isplatila Prokredit banka na ime poljoprivrednih kredita", kaže se u saopštenju.

"Ovako pribavljen novac stavljali su dalje u opticaj fizičkim licima, koristeći njihovo teško imovno stanje, nuždu i lakomislenost, tako što su davali novčane pozajmice, ugovarajući nesrazmernu imovinsku korist - zelenaške kamate", stoji u saopštenju.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz odgovarajuće krivične prijave, biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: