Radnici blokirali saobraćaj

Nekoliko stotina radnika Magnohroma danas je na jedan sat blokiralo saobraćaj na raskrsnici dve najveće ulice u Kraljevu.

Izvor: Beta

Utorak, 25.03.2008.

17:07

Default images

Oni su protestovali zbog teškog materijalnog položaja i neisplaćenih zarada. Protest radnika Magnohroma, koji predvode članovi Odbora za zaštitu ovog preduzeća, nastavljen je zatim protestnom šetnjom ulicama Kraljeva koja je završena pred zgradom Skupštine opštine.

"Radnici će opet poći na put u Beograd naredne nedelje. Više nemamo nameru da nas primaju ministarčići i podministarčići, već oni koji su odgovorni za stanje u Magnohromu, a to su premijer Vojislav Koštunica, gospodin Dinkić i gospodin Đelić", rekao je predsednik odbora Slavko Purić.

On je dodao da radnici neće odustati od dugovanja, koja, kako tvrdi, iznose oko milijardu i 500.000 dinara, zakonski su priznata, a da jedino mogu pristati da isplata bude u pet mesečnih rata.

"Ukoliko ne postignemo dogovor ovim putem, obratićemo se ambasadama, američkoj, holandskoj, nemačkoj, austrijskoj i drugim, i tražiti pomoć, a odužićemo im se na način koji oni od nas budu zahtevali", kazao je Purić radnicima.

Prošle srede, posle sedmodnevnih protesta radnika Magnohroma, u Vladi Srbije im je ponuđeno potpisivanje Protokola u kome je predviđeno da im se kroz socijalni program obezbedi otpremnina od 100 evra po godini radnog staža.

Radnicima sa više od deset godina staža data je mogućnost da se opredele i za iznos prosečne plate na republičkom nivou za godinu staža i njegovo povezivanje počev od 1. januara 2005.

Predstavnici Odbora za zaštitu Magnohroma i reprezentativni sindikati ovog preduzeća nisu prihvatili Protokol, jer je u okviru socijalnog programa ponuđeno radnicima da se odreknu tužbenih zahteva, a samim tim i zarada, neisplaćenih regresa i drugih prava iz radnog odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: