Optužnice zbog šverca goriva

Podignuta optužnicu protiv više lica okrivljenih za zloupotrebu službenog položaja pri prometu naftnim derivatima.

Izvor: B92

Utorak, 25.03.2008.

17:50

Default images

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala Tužilaštvo je saopštilo da su Miša Stojanović, Dalibor Vidaković, Dejan Terzić, Srđan Knežević i Nenad Jovanović okrivljeni zbog zloupotrebe službenog položaja, a Jovanka Vukša i Siniša Popadić za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

"Stojanović, kome je pomogla Jovanka Vukša, nabavljao je i uvozio naftne derivate u ukupnoj količini više od 500.000 kilograma, vrednosti od 240 hiljada dolara i 72.000 evra i lažno prikazivao da su namenjeni proizvodnji boja i lakova firme 'Protekta' iz Beograda", navodi se u saopštenju.

Dokumentaciju je falsifikovao okrivljeni Jovanović, dok je nabavku finansirao Vidaković, a poslovanje je prikazano kroz fiktivnu dokumentaciju preduzeća B.H.T, Beograd, čiji je vlasnik Terzić.

Prema navodima optužnice naftni derivati prodavani su preduzeću "Knez Petrol", čiji je vlasnik Knežević uz pomoć Popadića, petrolej i kerozin prodavao krajnjim kupcima kao dizel - D2.

Postupajući na ovaj način, okrivljeni su pored zarade ostvarene na razlici nabavne i prodajne cene izbegli i plaćanje akciza i poreza, te su ostvarili za sebe imovinsku korist veću od 13 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: