Niš: Koalicione kalkulacije

Na listi DSS-a i NS za lokalne izbore u Nišu nema gradonačelnika Smiljka Kostića, dok DS i G17 plus neće izaći sa zajedničkom listom.

Izvor: B92

Subota, 22.03.2008.

19:15

Default images

Predstavnici Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije u Nišu predali su jutros koalicionu listu kandidata za lokalne izbore sa potpisima podrške građana. Ipak, na toj listi nije bilo mesta za sadašnjeg gradonačelnika Smiljka Kostića. I Demokratska stranka i G17 plus, iako su na republičkom nivou koalicioni partneri, ne žele zajedničku listu u Nišu.



Za protekle četiri godine u Nišu nije otvorena ni jedna fabrika, nije došao ni jedan ozbiljni investitor, a grad su zaobilazili ambasadori najrazvijenih zemalja.

Za to vreme stranke na vlasti stalno su se sukobljavale međusobno i sa gradonačelnikom Niša Smiljkom Kostićem, kandidatom Nove Srbije.

"DSS je imao kritički stav i nije se slagao u mnogo čemu sa gradonačelnikom. Mi gradonačelnika ne doživljavamo kao autentičnog predstavnika NS, jer je on kao pojedinac pobedio i nismo se slagali sa njim u mnogim stvarima", kaže Milan Lapčević, predsednik Okružnog odbora DSS.

To neće poremetiti odnose između koalicionih partnera, a u Novoj Srbiji kažu da ni sama stranka nije u svemu podržavala gradonačelnika.

"Što se tiče akutelnog gradonačelnika Smiljka Kostića, on lično nije imao želju da bude kandidat za odbornika s obzirom na to da je sada gradonačelnik, a sutra da bude odbornik, za tako nešto nije zainteresovan, ali on će uvek imati svoje mesto u Novoj Srbiji", rekao je Nenad Stanković, šef Izbornog štaba Nove Srbije u Nišu.

Demokratska stranka u Nišu izlazi na izbore u koaliciji sa Srpskim pokretom obnove i Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića, pod
nazivom "Koalicija za evropsku Srbiju - Boris Tadić".

Niške demokrate ne žele partnerstvo sa strankom G17 plus, koja učestvuje u aktuelnoj vlasti.

"Naš grad je propao za ove četiri godine, nikada gora vlast u Nišu nije bila i mislim da oni ljudi koji su personifikovali tu vlast bez obzira da li su bili u DSS, NS ili G17 plus, da treba da snose određenu odgovornost za propadanje grada", kaže Miloš Simonović, predsednik Gradskog odbora DS-a.

Aktuelna vlast ističe kao pozitivne rezultate početak rešavanja komunalnih problema, poput gasifikacije, vodosnabdevanja, toplifikacije, izgradnje ulica.

Za stanovnike Niša to nije dovoljno, od buduće vlasti očekuju više.

Većina stranaka ne isključuje mogućnost da posle izbora sarađuju sa svim ostalim, ukoliko se slože oko vizije u kom pravcu grad treba da se razvija.

Ako je suditi po aktuelnoj vlasti, do slaganja će teško doći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: