SRS: Koštunica neće biti premijer

Nudimo DSS-u da posle izbora zajedno napravimo vladu, ali Koštunica ne može da očekuje mesto premijera, kaže Tomislav Nikolić.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2008.

13:25

Default images

Iako su izbori raspisan tek jutros političke stranke uveliko razmatraju da li će na izborima nastupiti same ili u koalicijama. Ima i onih poput radikala koji će na izbore sami, ali znaju s kim bi sklapali postizborne kolacije. Tomislav Nikolić pozvao je Demokratsku stranku Srbije da zajedno fomiraju vladu, ali je poručio Vojislavu Koštunici da ne može da računa na premijersko mesto.



Radikali su već odlučili. Na izbore izlaze sami, nosilac liste na parlamenatranim izborima biće im lider stranke - haški optuženik Vojislav Šešelj. Imaju plan i za posle izbora, žele Vladu sa DSS-om.

“Nemoguće je da DSS osvoji više glasova od SRS-a. A ja nisam političar kalkulant, u svakoj vladi predsednik vlade treba da bude onaj čija je politička stranka osvojila najviše glasova. A ako vas interesuje da li mogu da ga zamislim uopšte u vladi, ukoliko bude potrebno, evo po treći put ću ponuditi Vojislavu Koštunici da formiramo zajedničku vladu”, rekao je Nikolić.

I narodnjačka kolacija šalje signale da su radikali prihvatljivi u postizbornim koalicijama, uz obrazloženje da se mora poštovati izborna volja naroda. O tome možete čitati više u posebnoj vesti.

Članovima DSS-a ne smeta Vlada sa radikalima, ali ih pogađa kada im se pomene da više ne spadaju u blok proevropskih stranaka.

Demokratska stranka i Sandžačka demokratska partija razgovaraju sa Ligom socijaldemokrata, G17 plus, SPO-om i strankama nacionalnih manjina.

“U narednim danima će sve biti jasno, potpuno jasno. Mi u DS-u vidimo partnera s kojima mislimo da vodimo buduću vladu Srbije”, rekao je lider G17 plus Mlađan Dinkić.

Analitičari procenuju da je DSS izgubio kaliconi potencijal koji mu je omogućavao da koketira i sa radikalima i sa demokratama.

Stranke, koalicije i grupe građana izborne liste Republičkoj izbornoj komisiji treba da dostave najkasnije do 27. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: