"Srbija: moja kamera"

Sinoć je u prostorijama Britanskog saveta prikazan kratki film "Srbija: moja kamera", lični portret Brankice Stanković.

Izvor: B92

Petak, 07.03.2008.

07:15

Default images

Brankica je dobitnica nekoliko domaćih i međunarodnih novinarskih nagrada. Film je prikazan u oviru projekta Britanskog saveta "Srbija: moj slučaj", u okviru kojeg je taj savet izabrao pet osoba iz Srbije koje su, prema njihovoj proceni, "mladi lideri budućnosti". Cilj projekta je da se Srbiji i svetu predstave uspešni mladi ljudi, a za mesec dana biće objavljena i knjiga u izdanju Britanskog saveta.



Film "Srbija: moja kamera" bavi se ličnim i profesionalnim ciljevima, istražujući oblast novinarstva kao sredstva kreiranja društvene svesti.

Kako kažu organizatori, Brankica Stanković je jedna od retkih novinara i novinarki koji žele da istraže sve što pojedinci ili vlast pokušavaju da sakriju od zakona, kao i da pokaže da je novinarstvo važan segment svakog demokratskog društva.

Nakon prikazanog filma Brankica je razgovarala sa mladima koje je interesovalo kako "Insajder" nastaje, kako se priprema za emisiju, koji sagovornici su je najviše puta odbili, ali i šta je najvažnije u istraživačkom novinarstvu.

Autorka projekta "Srbija: moj slučaj" Tatjana Dadić-Danulović kaže da je Brankica Stanković osoba od koje mladi mogu dosta toga da nauče.

"Ona je vrlo mlada i u našim uslovima uspešan profesionalac. Ima 32 godine i ima dve najznačajnije nagrade koje novinar u Srbiji može da dobije. Bavi se oblašću novinarstva kojom se ne bavi mnogo ljudi danas, dakle istraživačkim novinarstvom i radi emisiju koja se pokazala veoma značajna, ne samo u domaćim, već i u međunarodnim okvirima. Moram da priznam da me ja Brankica fascinirala svojim radom", rekla je ona.

Pre Brankice Stanković mladima su se predstavili pevačica Aleksandra Kovač, vaterpolista Vanja Udovičić, doktor arhitekture Jelena Atanacković-Jeličić i dizajnerka Mia David Zarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: