Sombor: Doručak u pekari Albanaca

Predsednik opštine Sombor Jovan Slavković, kao i predstavnici NVO i pojedinih stranaka, doručkovali su u pekari "Dva brata".

Izvor: B92

Sreda, 05.03.2008.

11:20

Default images

Građani Sombora, zajedno sa gradonačelnikom tog grada, osudili su bojkot pekara čiji su vlasnici Albanci, i jutros doručkovali u jednoj od tih pekara. U ovoj akciji nevladinih organizacija, učestvovali su i političari i republički i pokrajinski ombudsmani.

Predstavnici nevladinih organizavcija, politicari, i gradonačelnik Sombora danas su, u znak podrške pekarima albanske nacionalnosti u Somboru doručkovali u jednoj od tih pekara.

U Somboru su boravili i republički i pokrajinski ombudsman Saša Janković i Petar Teofilović.

Svi koji su danas doručkovali u jednoj od albanskih pekara u Somboru osudili su ova dešavanja.

"Sve ovo što se dešavalo sa ovom dečicom u Somboru proteklih dana je jedna velika manipulacija koja nema veze sa borbom protiv nasilne secesije Kosova. Ovo je jedna potpuno iracionalna stvar, kojoj smo želeli da pariramo i da izrazimo solidarnost sa našim sugrađanima albanske nacionalnosti", kazao je Jovan Slavković, gradonačelnik Sombora.

"Mi želimo da poručimo da dok god ijedan građanin Srbije nije bezbedan, niko nije bezbedan, ni ja, ni vi, ni bilo ko drugi. Mi smo imali ovih dana
pretnje i vama iz medija i vama iz nevladinih organizacija. Nije bezbedan ni Velja Ilić, ni neodgovorni zvaničnici koji podstrekavaju nasilje i prozivaju neistomišljenike", izjavio je Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam.

"Saznali smo ono što se uglavnom i zna u javnosti, a to je da su ljudi zaista uplašeni, da je bilo ozbiljnih kršenja ljudskih prava i dobro je da se i nevladin sektor uključio u sve ovo, da bi se pokazalo da se sa tim mora stati", kazao je Saša Janković, republički zaštitnik prava građana.

Ombudsmani su od čelnika somborske policije dobili uveravanje da radi na otkrivanju počinilaca krivičnih dela i, u saradnji sa tužilaštvom, njihovom procesuiranju.

Razgovarali su nekima od ugrožnih građana koji, kako kaže Janković, osećaju strah za svoju bezbednosti i bezbednost svojih porodica, ali izražavaju i zadovoljstvo sadašnjim reakcijama nadležnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: